Nederlands:IMAL (Q167922): verschil tussen versies

Uit Knowledge Graph Kunstenpunt
Ga naar:navigatie, zoeken
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
<blockquote><blockquote>iMAL is een culturele organisatie, gevestigd aan het kanaal van Brussel in Molenbeek, Brussel, die de rollen van én Kunstencentrum én Laboratorium samen combineert. Het nakende 25e verjaardag van iMAL schetst en bevestigt het begin van een bredere maatschappelijke reflectie over veerkracht en verzet tegen de dominante definitie van vooruitgang en bemoedigt de verantwoordelijkheid om solidariteit te behartigen.
Lucía studeerde rechten aan de Universidad Complutense de Madrid en behaalde postdoctorale studies in Europese Zaken en Cultureel Management. Sinds 1999 werkte ze als adjunct-directeur van ARCO, de internationale beurs voor hedendaagse kunst in Madrid, Spanje. In augustus 2006, een jaar voor de officiële opening, kwam ze naar LABoral Centro de Arte y Creación Industrial om nauw samen te werken met de oprichter-directeur bij de lancering van het project als algemeen coördinator en hoofd van de publieke programma's. In september 2011 werd ze benoemd tot algemeen directeur en secretaris-generaal van LABoral, functies die ze bekleedde tot juni 2021, toen ze na een openbare competitie op basis van verdienste werd benoemd tot directeur van iMAL Centre for Digital Cultures and Technology in Brussel. Ze werkt ook als deskundige evaluator voor de EU-commissie voor programma's voor kunst, wetenschap en technologie en ze was ook jurylid van de STARTS-prijs bij de Prix Ars Electronica Awards in 2022.<blockquote><blockquote>i</blockquote></blockquote><div></div>
 
iMAL ondersteunt artistieke praktijken die kritisch omgaan met digitale technologieën. Het biedt een multidisciplinaire en transdisciplinaire benadering van hedendaagse kwesties door middel van een uitgelezen tentoonstellingsprogramma, selecte onderzoeks- en productieresidenties, accurate vorming en reflectie, en legt in zijn publieksgerichte werking de nadruk op publieke betrokkenheid.
 
Naast zijn tentoonstellingsruimtes beheert iMAL in zijn lokalen een technisch toegeruste werkplaats: het iMAL Fablab. Doorlopend en jaar op jaar ontvangt en herbergt deze ruimte residenties van internationale en nationale kunstenaars en vorsers. Naast deze bijzondere functie beoefent het Fablab ook een publiek toegankelijke politiek en streeft, via open oproepen, specifieke workshops, rondleidingen, schoolbezoeken, erom om technologie voor iedereen zonder onderscheid toegankelijk te maken.
 
In de komende jaren wil iMAL de deceleratie en ontgroeiing van computeren onderzoeken en het belang van regeneratieve productie-ecosystemen benadrukken.</blockquote></blockquote><div></div>

Huidige versie van 21 nov 2024 om 15:42

Lucía studeerde rechten aan de Universidad Complutense de Madrid en behaalde postdoctorale studies in Europese Zaken en Cultureel Management. Sinds 1999 werkte ze als adjunct-directeur van ARCO, de internationale beurs voor hedendaagse kunst in Madrid, Spanje. In augustus 2006, een jaar voor de officiële opening, kwam ze naar LABoral Centro de Arte y Creación Industrial om nauw samen te werken met de oprichter-directeur bij de lancering van het project als algemeen coördinator en hoofd van de publieke programma's. In september 2011 werd ze benoemd tot algemeen directeur en secretaris-generaal van LABoral, functies die ze bekleedde tot juni 2021, toen ze na een openbare competitie op basis van verdienste werd benoemd tot directeur van iMAL Centre for Digital Cultures and Technology in Brussel. Ze werkt ook als deskundige evaluator voor de EU-commissie voor programma's voor kunst, wetenschap en technologie en ze was ook jurylid van de STARTS-prijs bij de Prix Ars Electronica Awards in 2022.

i